Shiatsu Massage therapie


Shiatsu is een globale Japanse massagetherapie. We gebruiken aanraking om de energiebalans terug te brengen in het lichaam.  Het doel van een shiatsu massage is om interne stoornissen te corrigeren, blokkades te elimineren en energie van het lichaam in evenwicht te brengen.

Meer info

Over deze therapie

Shiatsu verwijst naar de kennis van de traditionele Chinese geneeskunde en is gebaseerd op een holistich beeld van de persoon: fysiek, mentaal en emotioneel. Dit is het grote verschil vandaag met de westerse geneeskunde die de neiging heeft om alleen het symptoom afzonderlijk te beschouwen. Het ontvangen van een shiatsu massage op een regelmatige basis, vooral bij elke seizoenswisseling, helpt om een goede gezondheid te behouden, fysieke of psychische stoornissen uitbrengen en dus ziekte te voorkomen.

Verloop consultatie

Shiatsu wordt beoefend op de gekleed persoon. De therapeut maakt gebruik van zijn eigen lichaam door het toepassen van druktechnieken op bepaalde punten (tsubos) gelegen langs de meridianen en het besturen van een specifiek orgaan of functie. Shiatsu massage is een ontspannende behandeling. De druk wordt soms mild en soms wat krachtiger uitgevoerd. Shiatsu is dus vergelijkbaar met acupunctuur met het verschil dat het wordt beoefend met vingers, duimen, elleboog, knie en voeten. Een shiatsu massage omvat ook stretching, mobilisatiebewegingen en ademhalingsoefeningen.

Indicaties

  • Het evenwicht brengen in de energie van ons lichaam. Blokkades elimineren of voorkomen met als gevolg een gevoel van ontspanning!
  • Herstel van fysieke en psychologische vitaliteit!
  • Het immuunsysteem te versterken!

Shiatsu is bijzonder geschikt voor:

  • Fysieke pijnen zoals gewrichtspijnen, hoofdpijn alsook spierklachten
  • Spijsverteringsklachten
  • Stress-gerelateerde aandoeningen: angst, vermoeidheid, slaapstoornissen, depressie, burn-out, fybromyalgie.

Afspraak maken

Neem makkelijk contact op met één van onze therapeuten voor meer info of een afspraak.