Energie en leefstijl coaching


Energie en leefstijl coaching pakt chronische vermoeidheid, burn-out, stress, spannings- en pijnklachten op een holistisch body-mind niveau aan. Dat betekent dat er wordt gecoacht op 4 niveaus: lichaam, mindset en gedrag, emoties (hart) en spiritualiteit (ziel). Je leert onder begeleiding van een coach hoe je stap voor stap jezelf terug in je kracht kan zetten. En hoe je zelf veranderingen kan doorvoeren die leiden tot duurzaam herstel en transformatie.

Meer info

Over deze therapie

De aanpak is zorgzaam, effectief en aangenaam. Klanten voelen zich begrepen (‘het zit niet tussen mijn oren’). Je krijgt inzicht waarom je deze klachten kreeg en je krijgt zelfhulp oefeningen aangereikt waarmee je in staat bent om het vicieuze roofbouwproces te stoppen.

Om van chronische stressklachten af te komen, moeten lichaam en geest die een tijdlang alleen maar gericht waren op energieverbruik, weer leren om energie op te bouwen en te rusten.

Je leert jezelf en je herstel op de eerste plek te zetten. Net zoals een gekwetste topsporter heb jij ook flink herstel en zorg nodig. Je leert geduldig, zacht en liefdevol te zijn voor jezelf. Oude niet-behulpzame interne programma’s, gewoontes en gedachten transformeer je naar helende behulpzame manieren van denken en doen.

Je leert zowel je bewuste als je onbewuste brein en zenuwstelsel te hertrainen.

Er wordt in overleg met de klant ook doorverwezen indien nodig naar collega’s-specialisten, artsen, psychologen.

Verloop consultatie

Ieder mens vertelt een verhaal. Breng het jouwe mee.

Zelf heb ik ook mijn verhaal. Ik ben niet alleen gecertificeerd life coach en NLP-practitioner aan het Phil Parker Training Institute maar ook ervaringsdeskundige.

Elk traject is uniek. Elke mens is uniek. Daarom werk ik op maat van jouw noden en verlangens.

Bij de eerste afspraak wordt een intake-gesprek aangegaan. We zoemen in op jouw specifieke probleemgebieden en doelen. In een kader van vertouwen, zorgzaamheid en veiligheid. En we bekijken samen of we een goede fit voor elkaar zijn.

Bij de vervolg gesprekken geef ik jou inzichten mee. Ik stel vragen; ik geef je opdrachten mee. Op jouw tempo en jouw tijd. Indien opportuun en indien je er interesse voor hebt, kunnen we ook vanuit NLP een aantal simpele maar krachtige relaxatie oefeningen doen.

Dankzij de coaching krijg je het gevoel dat je zelf impact hebt op je herstel en je gezondheid. Dat je niet langer in je slachtofferrol van “chronisch zieke” moet blijven zitten.

Jijzelf hebt een centrale rol in je herstel. Niemand anders kan het voor je doen. Gun jezelf die commitment naar jezelf toe. Geloof erin en ga ervoor. Uiteraard steeds binnen het kader van jouw grenzen en van wat jij aankan.

Bij herstel zal je er met heel veel fierheid en voldoening op terug kijken.

Indicaties

  • Stress
  • Spanningsklachten
  • CVS
  • Fibromyalgie
  • M.E.
  • Burn-out
  • SOLK-syndromen

Bovenvermelde aandoeningen ontstaan niet van de ene dag op de andere. Ze zijn het gevolg van het (vaak onbewust) plegen van roofbouw op de lichaamssystemen over een langere periode. Die langdurige roofbouw leidt uiteindelijk tot fysieke en mentale uitputting. Vaak zie je dat mensen lange tijd fysiek en mentaal over hun grenzen zijn gegaan. Altijd maar druk bezig. Zonder voldoende herstel en rust in te bouwen. En dan ‘gaat plots het licht uit’. De (reserve) batterij aan energie is opgebruikt.

Op dat moment hebben we te maken met een chronisch ontregeld stress systeem. Wat dan weer op zijn beurt leidt tot een rits van neuro-hormonale klachten met een mix van fysieke, mentale en emotionele klachten tot gevolg. In samenhang daarmee geraken verschillende fysiologische systemen ontregeld: het immuunsysteem, de spijsvertering (darmen, maag, lever, gal, …), ademhaling, etc. Ook het brein gaat minder goed functioneren en dit leidt mogelijks tot zgn. breinmist, concentratieproblemen en problemen met het geheugen.

Duurzaam herstel is mogelijk wanneer de vicieuze cirkel van ontregeling doorbroken en gekeerd wordt. Energie en leefstijl coaching helpt hierbij.

OsteoConnect team